RelacionAr’T Jornades Formatives

RelacionAr’T Jornades Formatives

Nous entorns d’aprenentatge per a les arts i la cultura

PUBLICACIO2 jpg

Dates: divendres 19 i dissabte 20 d’octubre de 2018.

· Lloc: Menador. Espai cultural. Plaça de l’Hort dels Corders, 4, 12001 Castelló de la Plana.
· Destinataris: Personal docent en general, gestors culturals, professionals de l’àmbit de la divulgació de patrimoni, professionals de l’educació en museus, alumnat de Magisteri, alumnat de BBAA, alumnat de titulacions relacionades amb l’educació i les ciències humanes, tota aquella persona interessada en l’educació en general, en l’educació artística i en l’educació des de l’àmbit no formal.

· Per apuntar-se:
Personal docent: CEFIRE Castelló: http://mestreacasa.gva.es/web/cefirecastello/inscripcio

Personal no docent: https://goo.gl/forms/vp6CFjZCFssOhyFa2

· Contacte: castellon.avalem@gmail.com

La necessitat de connectar entre sí diferents entorns educatius.

Nous entorns d’aprenentatge per a les arts i la cultura, és una publicació promoguda per CREARI, Grup de recerca en pedagogies culturals de la Universitat de València, que recull reflexions d’especialistes amb originals aportacions sobre allò que entenem per entorns d’aprenentatge amb la intencionalitat d’acostar-nos a les últimes tendències pel que fa als nous entorns educatius, des de l’estudi, l’anàlisi, la motivació i la recerca.
A Castelló de la Plana es presenta el llibre en el marc de RELACIONAr’T. Nous entorns d’aprenentatge per a les arts i la cultura, jornades que pretenen esdevenir punt de trobada de reflexions pedagògiques i acadèmiques a partir de pràctiques i recerques en educació artística. Oferint un marc de debat, una mirada cap a noves formes de relació educativa a partir de les sinergies que s’estableixen entre diferents entorns educatius. Les tendències i experiències docents encaminades a una acció educativa global possibiliten i demanden estratègies cada vegada més col·laboratives, més transversals, on les metodologies i pràctiques derivades de l’educació artística esdevenen protagonistes per la capacitat que tenen de teixir noves vies de relació pedagògica entre l’àmbit formal i el no formal.
Està augmentant el públic interessat en les temàtiques on conflueixen aspectes com l’art, el patrimoni, l’educació, els museus, la creativitat, les tecnologies, la gestió cultural i la mediació cultural. En una societat que avança entre el que és presencial i el que és virtual, cal replantejar-se el concepte d’espai educatiu des de diferents àmbits, analitzant-lo des de perspectives poroses i evocadores. Calen reflexions continuades sobre com millorar els entorns educatius, incloent-hi no solament els tradicionals elements arquitectònics i artístics, sinó ampliant-ho a un conjunt de noves possibilitats, esborrant les fronteres tradicionals, potenciant les capacitats educatives d’aquests entorns i la seva influència en la formació de la ciutadania i aprofundint en les noves relacions entre docents i alumnat.

El treball en xarxa, amb interessos comuns, enriqueix la pràctica docent i requereix d’un coneixement mutu i d’un treball conjunt i intens entre professionals de l’educació. Les ponències i experiències d’aquestes jornades contribueixen a aquesta complicitat necessària i exemplifiquen la reciprocitat entre agents educatius que fomenten entorns d’aprenentatge. Ens conviden per tant a mirar-nos, a RELACIONAR-NOS i a repensar-nos per dissenyar projectes educatius des de la creació artística.

Programa de les Jornades

Sessió 1. Divendres 19 d’octubre

17.30 Recepció d’assistents.
18.00 Presentació de les jornades.
18.30 Ponència. Dra. GLÒRIA JOVÉ (ULl).El projecte «El museu és una escola…»
19.15 Ponència. Dra. PALOMA PALAU (UJI).La creació artística a la formació del professorat
20.00 Debat i conclusions.

Sessió 2. Dissabte 20 d’octubre  

9.30 Ponència. Dr. RICARD HUERTA (UV). Xarxes col·laboratives per a la inclusió social.
10.15 Presentació llibre.«Nous entorns d’aprenentatge per a les arts i la cultura»
10.45 Ponència. Dr. MARC RIBERA (Museu del Taulell «Manolo Safont» / AVALEM)
Un museu, un(s) model(s), un compromís. Propostes per connectar entorns educatius.
11.30 Descans.
12.00 Ponència. ESTER VENTURA (UV/UJI) Entorns educatius innovadors. Ús de la stop-motion en la formació de docents d’educació artística.
12.45 Ponència. Dra. MARIA JOSÉ GÓMEZ (CREARI /Espaicinema) L’art com a transformador d’espais, dels instituts als museus amb Second Round.
13.30 Debat i conclusions.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s